Uniunea Europeană (UE) a acționat în cele din urmă în justiție pentru întârzierile înregistrate de compania AstraZeneca. Organismul european cere în justiție producătorului farmaceutic anglo – suedez să livreze într-un final întreaga cantitate de vaccinuri promise.

Uniunea Europeană nu se joacă! AstraZeneca, acționată în justiție

Uniunea Europeană (UE) a solicitat în justiție ca, până în luna iunie, producătorul AstraZeneca / Oxford să livreze 90 de milioane de doze de ser anti – coronavirus. Această cantitate de vaccinuri trebuia să fie livrată în primul trimestru al anului, dar producătorul farmaceutic nu a respectat termenele din contract.

Uniunea Europeană (UE) a trecut chiar la amenințări. Laboratorul farmaceutic anglo – suedez este amenințat de indemnizații financiare dacă nu respectă cerințele UE,

Conform AFP, Comisia Europeană (CE) a anunțat că AstraZeneca / Oxford ar fi trebuit să livreze de mult cele 90 de milioane de doze de vaccin anti – coronavirus celor 27 de state membre UE.

Comisia Europeană (CE) menționează pentru prima oară care sunt pretențiile pe care le are de la grupul AstraZeneca / Oxford.

AstraZeneca / Oxford nu a respectat contractul cu Uniunea Europeană

Procedura judiciară declanșată împotriva AstraZeneca / Oxford a fost inițiată din cauza întârzierilor înregistrate în livrarea vaccinurilor anti – coronavirus.

Compania AstraZeneca / Oxford a încheiat un contract cu Uniunea Europeană (UE) în care s-a angajat să livreze, în primul trimestru al anului, o cantitate de 120 de milioane de doze de vaccin anti – coronavirus. Producătorul nu a reușit să livreze către UE decât o cantitate de 30 de milioane de doze. Astfel, 90 de milioane de doze sunt încă așteptate să fie distribuite.

De asemenea, în al doilea trimestru din 2021, AstraZeneca / Oxford trebuie să livreze, conform contractului semnat cu UE, 180 de milioane de doze de vaccin. Compania preconizează ca va putea livra doar 70 de milioane de doze.

Întârzierile livrărilor dozelor de vaccin afectează campaniile de imunizare anti – Covid – 19 din toată Europa. În cele din urmă,Comisia Europeană (CE) a fost determinată să atace în justiţie grupul farmaceutic AstraZeneca / Oxford. Acțiunea judiciară a fost deschisă în aprilie, la un tribunal din Bruxelles.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<