Regatul Unit al Marii Britanii a autorizat utilizarea vaccinului anti – coronavirus de la Pfizer / BioNTech la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Vaccinarea minorilor din Marea Britanie a primit undă verde din partea agenției britanice a medicamentului (MHRA).  Regatul Unit urmează astfel exemplul Uniunii Europene (UE) și al Statelor Unite ale Americii (SUA).

Conform Reuters, decizia referitoare la demararea campaniei de vaccinare a copiilor din Marea Britanie va reveni Comisiei Comune a Vaccinării şi Imunizării (JCVI).

Vaccinul Pfizer / BioNTech utilizat pentru imunizarea copiilor cu vîrste între 12 și 15 ani

Vaccinul de la Pfizer / BioNTech a fost inițial aprobat pentru imunizarea persoanelor care au împlinit vârsta minimă de 16 ani. În Statele Unite ale Americii (SUA), acest ser anti – Covid – 19 este folosit și pentru imunizarea copiilor care au împlinit vârsta de 12 ani. Campania de vaccinare în rândul minorilor a început în SUA la începutul lunii mai.

Și Canada a început imunizarea copiilor cu vaccinul Pfizer / BioNTec. Producătorul farmaceutic a solicitat deja acest ser să fie folosit și în rândul copiilor care au vârste cuprinse între 2 ani și 11 ani.

Din luna septembrie 2021, ar putea începe vaccinarea în rândul copiilor mai mici de 11 ani. Grupul Pfizer / BioNTech cere ca vaccinul anti – Covid – 19 să fie autorizat de urgență în acest sens.

Vaccinarea copiilor cu Pfizer / BioNTech a început de câteva zile și în România.

Ultima oră! Vaccinul anti-Covid a primit undă verde pentru imunizarea copiilor

Epidemia de coronavirus în Regatul Unit al Marii Britanii

Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, țară care numără o populație totală de 66,65 milioane  de locuitori, a înregistrat de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent un număr de 4 499 878 de cazuri de contaminări cu SARS – CoV – 2. Bilanțul deceselor a ajuns la 127 812.

Fiind prima țară care a demarat o campanie de vaccinare anti – coronavirus, Regatul Unit se poate lăuda acum cu cea mai mare rată de imunizare de la nivel european. Peste 50% din populația țării a primit deja cele două doze de ser. Succesul campaniei de imunizare în masă a populației țării este însă pus în pericol de noua tulpină de Covid – 19 care este extrem de contagioasă.