Marele actor Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani, după ce s-a aflat de mai multe ori la granița dintre viață și moarte, în urma mai multor intervenții chirurgicale.

Maestrul Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani. El se afla internat de mai bine de două săptămâni la Spitalul Universitar, și se afla pe perfuzii în ultima perioadă.

Alexandru Arșinel era internat la Terapie Intensivă și în ultimele zile a fost intubat. 

Pe 15 septembrie, Alexandru Arșinel a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Starea de sănătate a maestrului teatrului românesc s-a înrăutățit treptat în ultimul an, iar recent Alexandru Arșinel a suferit complicații la plămâni, pe lângă vechile probleme cardiace și la rinichi.

Ultima imagine cu Alexandru Arșinel în viață

Alexandru Arșinel a apărut recent în spațiul public, iar fanii au observat că problemele de sănătate cu care se confruntă și-au pus amprenta asupra felului în care arată.

Înainte de ultima internare, Alexandru Arșinel a fost decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În fotografia publicată cu ocazia decernării premiului, se observa că Alexandru Arșinel e vizibil afectat și slăbit din cauza problemelor sale de sănătate.

Actorul se afla într-un scaun cu rotile și, în momentul în care a primit distincția, a încercat să zâmbească.