Frigiderul este de departe cel mai util și folosit aparat de uz casnic, acesta simplificându-ne foarte mult viața. 

Deoarece este unul dintre cele mai folosite aparte, asa cum spuneam mai sus, este important sa stim cât consumă un frigider si cum putem economisi energie atunci când îl folosim.

În comparație cu cele vechi, frigiderele actuale sunt mult mai moderne si eficiente energetic.  Dacă în momentul de față dețineți un frigider mai vechi de 10 ani, este recomandat să achiziționați un model cât mai nou. 

Avansul tehnologic din ultimii ani a ajutat la reducerea consumului de energie necesară refrigerării. 

5 metode care te ajută să economisești energie când folosești frigiderul

  1. Evită să deschizi ușa frigiderului pentru perioade lungi de timp
  2. Asigură-te că ușa frigiderului este bine închisă
  3. Ai grijă să nu introduci alimente calde în frigider
  4. Nu amplasa frigiderul lângă o sursă de căldură

 

Temperatura optimă

Temperatura optimă a unui frigider depinde în primul rând de tipul frigiderului pe care îl aveți. Spre exemplu, dacă dețineți frigidere cu funcția “No Frost” sau frigidere mixte, temperatura potrivită pentru acestea este între +1 și +4 grade celsius. 

Pe de altă parte, în cazul frigiderelor statice, temperatura recomandată este de aproximativ +1 grade ceslsiu în partea de sus și +4 grade celsius în partea de jos a rezervorului. 

Dacă temperatura va fi sub cea menționată mai sus, frigiderul va consuma mai multă energie, iar alimentele pot îngheța, mai ales dacă acestea stau lipite de pereții frigiderului. Mai mult de atât, aceste condiții pot duce la uzura prematură a a motorului, rezultând de aici o durată de viață mai redusă.

Anumite frigidere, au în interiorul lor, un termometru care indică dacă temperatura este corectă. Însă, dacă nu dețineți un astfel de frigider, puteți verifica temperatura acestuia fie cu un  termometru special pentru frigider, sau cu un termometru de bucătărie. 

Introdu acest termometru într-un pahar sau o sticlă cu apă si depozitează cat mai aproape de mijlocul frigiderului, nu pe usa sau în sertarele acestuia. Așteaptă cel putin opt ore, înainte de a citi temperatura, și evită să deschizi prea mult ușa frigiderului, în acest timp. Temperatura nu trebuie sa fie mai mare de +8°C.