Regatul Unit al Marii Britanii, cândva cea mai afectată țară europeană de pandemia de coronavirus, a raportat zero decese asociate Covid – 19 în ultimele 24 de ore. Țara a ajuns în momentul în care nu mai raportează victime ale epidemiei.

Pentru prima dată din luna iulie 2020, respectiv din data de 30, Regatul Unit al Marii Britanii nu a mai înregistrat nici un deces în rândul pacienților diagnosticați cu Covid – 19.

Epidemia de coronavirus în Regatul Unit al Marii Britanii

Conform serviciilor de sănătate britanice, Regatul Unit al Marii Britanii a înregistrat de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent un număr de 127 782 de decese ascoiate Covid – 19.

Bilanțul epidemiei de coronavirus de marți arată că țara a raportat 3 165 de noi cazuri de contaminări cu Covid – 19. Bilanțul total al persoanelor infectate cu această boală în Regatul Unit al Marii Britanii a ajuns la 4,5 milioane. Ultimele cifre arată că epidemia de coronavirus din această țară este pe un trend ascendent din punct de vedere al numărului de infectări.

Deși scade numărul de decese, Regatul Unit al Marii Britanii înregistrează din nou o creștere a numărului de cazuri de contaminări cu Covid – 19. Situația a fost generată de răspândirea din ce în ce mai rapidă a variantei indiene a coronavirusului.

Conform Agerpres, varianta „Delta” a Covid – 19 este extrem de contagioasă și se răspândește cu rapiditate pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii.

Reamintim faptul că Regatul Unit al Marii Britanii este prima țară din lume care a autorizat un vaccin anti – coronavirus și a demarat o campanie de imunizare în masă a populației. Peste 39 de milioane de cetățeni care trăiesc în această țară au primit cel puțin prima doză de ser anti – coronavirus. Cifra reprezintă un procent de 74,9% din populaţia adultă a țării. De asemenea, mai bine de 25 de milioane de persoane, adică 48,9 % dintre adulţi, au fost imunizați cu ambele doze de ser.

Țara europeană care a raportat zero decese Covid – 19


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<