Cea mai mare rată a deceselor asociate Covid – 19 este înregistrată în Peru, țară care a revizuit recent bilanțul epidemiei de coronavirus. După revizuirea făcută, țara din vestul Americii de Sud a raportat cea mai mare rată a mortalității pe cap de locuitor din întreaga lume.

Țara care înregistrează cea mai mare rată a mortalității Covid – 19

Premierul Violeta Bermudez a anunțat faptul că numărul deceselor în rândul pacienților diagnosticați cu Covid – 19 a crescut de la 69 342 la peste 180 000.

„Credem că este de datoria noastră să facem publice aceste informații actualizate”, a spus premierul, citat de BBC.

Președintele Federației Medicilor din Peru, Godofredo Talavera, nu se arată surprins de noile cifre ale pandemiei de coronavirus. Noile cifre care arată un bilanț mai mare al victimelor epidemiei de Covid – 19 din Peru au fost publicate de Universitatea Johns Hopkins.

„Nu a existat niciun sprijin guvernamental cu oxigen, cu paturi de terapie intensivă. În prezent nu avem suficiente vaccinuri. Prima linie de îngrijire nu a fost reactivată. Toate acestea ne fac prima țară din lume în ceea ce privește mortalitatea”, a spus el.

Epidemia de coronavirus din Peru

Peru este o țară din vestul Americii de Sud care numără o populație de 32,51 milioane de locuitori și care a înregistrat de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent un număr de 1 955 469 cazuri de îmbolnăviri cu Covid – 19. Bilanțul deceselor în rândul persoanelor detectate pozitiv cu acest virus a ajuns la 69 342.  Peru este astfel, conform bilanțului, printre cele mai afectate state de pandemia de coronavirus din America Latina.

Sistemul de sănătate din Peru a fost grav afectat din cauza epidemiei de Covid – 19 care a consumat toate resursele din domeniu. Medicii sunt epuizați, iar spitalele se confruntă cu o lipsă de echipamente de protecție, inclusiv de instalații de oxigen.

Situația este îngrijorătoare având în vedere că țara are un ritm lent al campaniei de vaccinare anti – coronavirus. De altfel, toate statele din America de Sud se confruntă cu probleme similare.

Prin comparație, bilanțul victimelor epidemiei de coronavirus din Columbia arată un număr de 88 282 de decese asociate Covid – 19. În Bolivia, acest bilanț a ajuns la peste 14 000, iar în Brazilia, numărul decedaților sare de 460 000.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<