Într-o comună din România, primarul a luat o decizie neobișnuită. Mai nou cei care își doresc să se plimbe prin parcul comunei au nevoie de aprobarea primăriei pentru a face acest lucru.

Oamenii trebuie să depună cererea cu 24 de ore înainte

Mai mult decât atât, doritorii trebuie să meargă să depună și o cerere cu 24 de ore înainte de a-și face plimbarea. Această decizie a fost luată, din cauză că la căderea serii, băncile din parcul cu pricina erau distruse de tinerii care mergeau acolo.

Din această cauză pentru a evita distrugerile și gunoiul aruncat peste tot, edilul comunei Țuțora, din județul Iași a venit cu această soluție. Astfel că cei care vor să aibă acces în parc sau la terenul de fotbal amenajat recent trebuie să meargă să depună cerere.

Locuitorii au fost uimiți de o astfel de inițiativă. Totuși, mulți spun că o vor accepta. Mai ales că așa în parc se păstrează curățenia, iar băncile nu mai sunt distruse.

,,Tinerii de diferite vârste au încercat să facă și alte activități, în afară de cele de recreere: să consume băuturi alcoolice, fumat și toate au dus la vandalizarea parcului. Să ne anunțe din timp, să punem acolo un responsabil. Să știe că vor merge copiii să joace fotbal, handbal sau alte activități sportive pe acel teren sintetic. Și atunci vom primi pe oricine să desfășoare activități, gratuit. Numai că trebuie să fim înștiințați, iar accesul va fi controlat”. A declarat primarul Cristinel Albu,  pentru Știrile Pro TV.

Situație inedită într-o comună din România. Localnicii trebuie să obțină aprobarea primarului dacă vor să se plimbe în parc
Foto sugestiv/ pixabay.com

În comună trăiesc aproximativ 2.000 de copii și adulți

În comuna Țuțora din Iași, locuiesc aproximativ 2.000 de copii și adulți. Aceștia au  la dispoziție trei parcuri în care se pot relaxa și care au fost amenajate de administrația locală.

Decizia neobișnuită a fost luată după ce primarul a trebuit să scoată bani pentru reparațiile din parc. Sătul să mai facă acest lucru a stabilit că cei care vor să meargă să se plimbe sau să joace fotbal au nevoie de acordul lui. Localnicii trebuie să facă acestă cerere cu 24 de ore. În cazul în care nu prezintă acordul, ar putea fi sancționați, iar amenzile se ridică la câteva sute de lei.

Din cauză că în parcuri nu există camere video, polițiștii și angajații primăriei sunt nevoiți să meargă să facă verificări. Mai ales după lăsarea nopții. Până acum cei care nu au respectat ordinul s-au ales doar cu  avertismente. Însă din primăvară, administrația locală a anunțat că în cazul în care vor exista prea multe solicitări, atunci aceste cereri vor trebui depuse la primărie și cu două zile înainte.

 


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<