Recuperarea taxelor din străinătate, devine un lucru din ce în ce mai întâlnit. În practică, acest lucru este unul benefic pentru Românii care muncesc în străinate.

De exemplu, sistemul de impozitare din Germania este unul progresiv iar la final de an fiscal, acesta permite să ceri o recalculare pentru a-ți recupera taxele plătite în plus, dacă este cazul.

Însă, din păcate, cu cât un serviciu prinde amploare cu atât și informațiile false despre acesta cresc. Iar în rândul românilor acestea se răspândesc foarte repede.

Tocmai de aceea, vrem să îți aratăm ce informații false circulă despre acest aspect pentru a știi să te ferești de ele.

1. Dacă recuperezi taxele nu mai poți lucra în continuare.

Taxele pot fi recuperate, deoarece Statul German prevede acest lucru. Astfel că, viitoarele locuri de muncă nu îți vor fi afectate.

2. Banii primiți de pe urma recuperării taxelor, trebuie soși repede din cont.

Acești bani sunt obținuți legal, astfel că nu trebuie să existe motiv de îngrijoare. Nici statul sau altă instituție nu îi va lua înapoi.

3. Dacă îți recuperezi taxele nu te mai poți întoarce în țara unde ai lucrat.

România este parte din Uniunea Europeană, astfel că avem dreptul la o trecere liberă în alte țări din Uniune. Așadar dacă alegi să îți recuperezi taxele, în nici un caz nu se va pune problema de a fi restricționat să intri înapoi în țara unde ai lucrat.

Recuperarea taxelor este și va rămâne un drept al tuturor persoanelor care muncesc legal în țările în care aceste taxe se pot recupera.