Mai mulți polițiști au fost arestați preventiv, după ce au fost acuzați de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate și tortură, potrivit Știrile Pro TV.

Agenții au fost reținuți

Agenții din cadrul secției de poliție 16 din București au fost reținuți. Ei sunt acuzați că în luna septembrie 2020, ar fi bătut doi tineri. Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul Capitalei și un al nouălea polițist este cercetat în libertate și se află sub control judiciar. Eu de este acuzat că ar fi fost complice la tortură.

Întreaga întâmplare a avut loc după ce cei doi tineri le-au atras atenția oamenilor legii asupra faptului că nu poartă mască și că dau amenzi fără temei. După ce au făcut această sesizare, tinerii reclamă că au fost bătuți.

Conform dezvăluirilor făcute de unul dintre tineri, polițiștii l-ar fi încătușat, iar apoi au început să-l lovească cu bastoanele, cu pumnii și picioarele. Mai târziu l-au urcat cu forța în dubă și l-au dus pe un câmp din prin apropiere de Jilava, iar acolo a fost torturat.

Potrivit procurorilor, la data de 1 septembrie 2020, în jurul orelor 1:45 mai mulți agenți ai secției 16 se aflau în zona străzii Calea Șerban Vodă din Capitală, unde au organizat un filtru. Motiv pentru care cei doi tineri au ajuns să le reproșeze că nu respectă măsura de purtare a măștii.

Opt polițiști au fost reținuți pentru că ar fi torturat doi tineri care le-au atras atenția că nu poartă mască. Detaliile șocante descoperite de procurori!
Foto: Pro TV

Au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice

Procurorii au mai dezvăluit că unul dintre agenții cercetați a mărturisit că persoana vătămată a fost supusă unor tratamente degradante. Acesta a mai povestit că alți doi agenți au asistat la întreaga scenă fără a face nimic.

,,În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproşurile adresate. 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia municipiului Bucureşti, Sectorul 4. Unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei. Aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare. Dar şi în zona degetelor mâinilor şi tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante. În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate. După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran”. Au transmis procurorii.

Între timp, cel de-al doilea tânăr a fost încătușat de alți doi polițiști și încuiat într-o o autospecială a poliției, unde se aflau două și jante auto. Tânărul a fost transportat în zona Zețari din din Sectorul 5 al Capitalei, iar acolo a fost lăsat pe o stradă întunecată.

În prezent Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală Anticorupție continuă cercetările în acest caz