Alexandru Arșinel a fost înmormântat ieri, 2 octombrie 2022, la Cimitirul Bellu. Actorul a fost condus pe ultimul drum de toți cei care i-au fost apropiați sau admiratorii care regretă dispariția lui. Slujba de înmormântare a inceput la ora 12:00, iar cei doi fii ai lui i-au respectat cu sfințenie dorințele, așa că actorul a fost îmbrăcat cu costumul, pălăria și butonii favoriți. Arșinel avea din timp pregătit locul de veci pentru că nu și-a dorit să își împovăreze și mai mult copiii după moartea lui.

Printre cei care au venit să îi aducă un ultim omagiu s-a numărat și Aurelian Temișan.

UPDATE 13.20. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Arșinel a fost depus la locul de veci pe care actorul și l-a pregătit încă din timpul vieții. Pe cruce e scris numele lui Alexandru Arșinel, alături de anul nașterii și anul morții 1939 – 2022, dar și numele soției, Arșinel Maria, care a apărut în scaunul cu rotile la Cimitirul Bellu.

UPDATE 12.50. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Arșinel a fost scos din biserică, în aplauzele oamenilor care l-au iubit. Cortegiul se îndreaptă acum către locul de veci al actorului.

UPDATE 12.40. Peste 300 de persoane au venit la Cimitirul Bellu, la înmormântarea lui Alexandru Arșinel, pentru a-l conduce pe regretatul actor pe ultimul drum. Slujba de înmormântare se apropie de final. Și Gheorghe Turda participă la înmormântarea lui Alexandru Arșinel.

UPDATE ora 12.00. Soția maestrului a ajuns la cimitir. Este imobilizată în scaun cu rotile și însoțită de cei doi fii ai maestrului. Peste 200 de persoane, apropiați și fani ai regretatului artist, au venit la cimitir, ca să îl conducă pe ultimul drum.

Și reprezentanții Farmaciei Catena au adus o coroană, la înmormântarea lui Alexandru Arșinel, pe care au pus un mesaj clar de reclamă, folosind chiar sloganul farmaciei: „Catena, farmacia inimii. Adio, mare maestru!’, potrivit Cancan.ro.

UPDATE ora 11.30. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Arșinel a părăsit foaierul Teatrului Constantin Tănase din București, în aplauzele celor prezenți

Actorul își cumpărase deja în urmă cu ceva ani locul de veci, în cimitirul Bellu din Capitală. A lăsat toate instrucțiunile pentru înmormântare, iar cei doi fii le respectă astăzi întocmai. Arșinel și-a pregătit mormântul din vreme și nu va fi înmormântat pe Aleea Artiștilor, ci pe Aleea Mateiu Caragiale.

Familia i-a respectat ultima dorință a actorului, fiind înmormântat în hainele lui preferate: costumul, pălăria și butonii, după cum reletează Fanatik.ro.

„Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii când n-o să mai fiu. Eu sunt un om gospodar și pregătesc toate în așa fel încât să nu las multe probleme după mine’, declara în trecut marele actor.

Actorul și-a cumpărat locul de veci din 2014

În anul 2014, Alexandru Arșinel și-a cumpărat un loc de veci la Cimitirul Bellu. Aici va fi înmormântată și soția lui, Marilena Arșinel, atunci când se va stinge din viață.

„Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii când n-o să mai fiu. Eu sunt un om gospodar și pregătesc toate, în așa fel încât să nu las multe probleme după mine.

Eram la Noaptea Muzeelor și Bellu e considerat muzeu. Și am primit de la Primărie un telefon să merg cu câțiva colegi, după spectacol, să aprindem câteva lumânări la mormintele marilor actori, că ne așteptau cei de la Bellu.

Ne-am dus, ne-au primit imediat, am aprins lumânări. Și eram cu niște colegi de la Teatrul Tănase: ‘Hai să vă arăt un mormânt de-al unui coleg de-al nostru. Și mergeam așa și am ajuns la vreo 10 metri de locul unde este mormântul meu’, a povestit actorul înainte de moarte pentru evelinepauna.ro.