Niculina Stoican, primele declarații după înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian. Marele interpret de muzică populară s-a stins din viață sâmbătă, 6 noiembrie 2021. Acesta a lăsat în urma sa foarte multe lacrimi și durere. Una dintre prietenele și colegele sale de breaslă, Niculina Stoican a fost alături de artist pe tot parcursul priveghiului. Acum, solista oferă primele declarații cu privire la nefericitul eveniment.

Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai iubiți interpreți de muzică de populară din România. Acesta s-a stins din viață sâmbătă, 6 noiembrie 2021. Vestea a adus multe lacrimi și tristețe în sufletele fanilor și colegilor săi de breaslă. Niculina Stoican este una dintre prietenele artistului care a rămas alături de el până în ultima clipă. Acum, ea oferă primele declarații cu privire la tragicul eveniment.

Aceasta a fost alături de bunul său prieten și l-a vegheat tot timpul. Interpreta de muzică populară a vorbit acum despre cum s-a desfășurat înmormântarea, dar și ce tradiție nu s-a putut respecta.

Niculina Stoican, primele declarații după înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian

Niculina Stoican și Petrică Mîțu Stoian au avut o relație extrem de apropiată. După tragicul eveniment, femeia a fost alături de bunul său prieten și a vegheat la capul său fără încetare. Aceasta a povestit cum a vorbit cu el pe parcursul nopților petrecute lângă trupul neînsuflețit.

„Am povestit toată noaptea lângă el. Ne-am amintit. Am fost lângă el eu, fosta lui soţie, Carmen, familia de la Piteşti cu băiatul pe care el l-a luat sub aripa lui ocrotitoare şi l-a îndrumat să cânte.. A fost finul lui de la Târgu Jiu. Au fost dansatorii noştri care au făcut gardă, o parte din angajaţi. Una dintre fetele familiei Guşman.. Nicio secundă nu a rămas singur.’, a spus ea pentru România TV.

Ce tradiție nu s-a respectat la înmormântare

Niculina Stoican și-ar fi dorit ca la înmormântarea bunului său prieten să se respecte tradițiile din Mehedinți. Pentru a se cânta Zorile era necesar să fie prezente trei femei. Această tradiție nu a mai fost respectată, motiv pentru care interpreta de muzică populară s-a simțit vinovată.

„În sufletul meu, mi-am dorit ca atât cât va sta la „Maria Tănase’, să aibă parte de regulile pe care noi le respectăm în Mehedinţi la o înmormântare. Am vrut dimineaţa să-i cântăm Zorile, dar nu am avut putere. Nu am găsit această putere şi nu le ştia nimeni ca la Mehedinţi. Ar fi trebuit să fie trei femei care să le cânte şi la asta nu m-am mai gândit. Nu m-a mai dus mintea. Nu m-am gândit, dar măcar am stat lângă el şi fiecare dintre noi a povestit şi şi-a amintit.’, a continuat ea.

Niculina Stoican: „El este al întregii țări’

Deși lângă regretatul interpret de muzică populară au fost prezenți doar apropiații, Niculina Stoican a menționat că Petrică Mîțu Stoian a fost al întregii țări. Aceasta a subliniat faptul că își dorește ca el să vadă cât de prețuit a fost pe această lume.

„Se spune în tradiţia populară să nu există moarte fără râs şi nuntă fără plâns. Am plâns şi am râs amintindu-ne de câte făceam cu el. Cât l-am avut la „Maria Tănase, poate că nu e potrivit ce spun. Cei care am avut grijă de el şi ne-am dorit să vadă că l-am preţuit cu toţii şi că el nu este doar al Mehedinţiului, pentru că el este al ţării întregi’, a continuat ea.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<