Meteorologii ANM anunță un decembrie cum nu a mai fost!

Temperaturi istorice în luna decembrie 2021 în toată România. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni în țara noastră. Meteorologii ANM au anunțat că luna decembrie va avea temperaturi istorice. În toată România, în următoarele patru săptămâni, gradele din termometre vor trece peste valorile normale ale perioadei.

De asemenea, cantitățile de precipitații estimate vor fi

apropiate de valorile normale ale intervalului respectiv. Vezi mai jos care vor fi estimările meteorologice în perioada 22.11.2021 – 20.12.2021.

Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021

Temperatura medie a aerului: Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această

săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.
Cantitățile de precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Temperatura medie a aerului: Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.
Cantitățile de precipitații: Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, da cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în zonele montane.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperatura medie a aerului: Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații: Cantitățile de precipitații

estimate pentru această perioadă, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.