Autoritățile britanice trag un semnal de alarmă și avertizează că în curând ar putea veni un nou val al pandemiei de coronavirus. Un oficial din Guvernul condus de Boris Johnson este de părere că următoarea etapă de relaxare a restricțiilor ar trebui să fie amânată o perioadă.

Regatul Unit al Marii Britanii s-ar putea confrunta în curând cu un nou val al pandemiei de coronavirus. Asta din cauza faptului că tulpina indiană de Covid – 19 circulă cu rapiditate pe teritoriul țării, noua mutație fiind contactată de din ce în ce mai mulți oameni.

Situația epidemiologică din Marea Britanie

Numărul cazurilor de infectări cu virusul SARS – CoV – 2 a crescut vertiginos în ultima perioadă în Regatul Unit al Marii Britanii. Situația ascendentă a epidemiei este generată de noua tulpină indiană despre care experții spun că este mult mai contagioasă decât varianta inițială.

Microbiologul britanic Ravi Gupta, consilier guvernamental, recomandă ca autoritățile să prelungească momentul în care noi măsuri ar urma să fie relaxate. Următoarea etapă de relaxare a măsurilor restrictive din Regatul Unit al Marii Britanii ar urma să aibă loc în data de 21 iunie. Acest moment este însă amenințat de situația epidemiologică actuală.

„Desigur că numărul cazurilor este relativ redus deocamdată, dar toate valurile încep cu un număr redus de cazuri care se multiplică fără să le observăm şi abia mai târziu devin explozive, deci ceea ce vedem aici sunt semnele unui început de nou val”, a declarat microbiologul Ravi Gupta, profesor la Universitatea Cambridge.

Se pare că din totalul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid – 19 raportate într-o zi, cel puțin trei sferturi sunt cazuri de pacienți care au contactat tulpina indiană.

Profesorul de la la Universitatea Cambridge mai avertizează că situația epidemiei mai este amenințată și de falsul sentiment pe care oamenii îl au. Majoritatea crede faptul că dacă oamenii se vaccinează, atunci lucrurile vor fi mai relaxate și mai sigure. Situație total falsă dacă ținem cont de faptul că procesul de imunizare în masă a populației este pus sub semnul întrebării din cauza rapidității cu care noua tulpină de Covid – 19 se răspândește pe teritoriul țării.

 „Probabil că acest val va avea nevoie de mai mult timp ca valurile precedente să iasă la suprafaţă, pentru că avem niveluri destul de ridicate de vaccinare a populaţiei, aşadar pentru o vreme, am putea să avem un sentiment fals de siguranţă, iar acesta este lucrul de care ne temem”, a subliniat Ravi Gupta într-o intervenție la BBC.

Marea Britanie este în alertă! Urmează un nou val al pandemiei


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<