Ministrul Muncii, liberala Raluca Turcan, explică faptul că în sistemul public, la fel ca în sistemul de pensii, social-democrații au reușit să creeze decalaje uriașe între persoanele cu venituri foarte mari și cele cu venituri foarte mici. În acest context, ministerul a decis ca sporurile inventate să nu fie continuate. Conform acesteia, în prezent nu se mai dau sporuri total ilogic.

Raluca Turcan vrea să taie sporurile bugetarilor

„Nu se poate să avem oameni care lucrează în același birou, în aceleași condiții, iar unii să aibă sporuri foarte mari. Din discuțiile cu oamenii am observat 2 extreme”, a explicat Turcan.

Ea a vorbit și despre reintegrarea asistaților, spunând că în acest moment, la noi în țară printre cei 413.000 de asistați sociali, 157.000 sunt copii care beneficiază de acest ajutor prin intermediul părinților. Liberala spune că dintre acești copii, cea mai mare parte nu merge la școală, iar această situație trebuie să fie schimbată prin politici statale de integrare în zona educației și piața muncii. Ea se întreabă cine este de vină pentru faptul că acești copii nu merg la școală. Părinții, cei care au grijă de ei, sau statul care nu face nimic pentru a-i ajuta.

Lovitură sub centură pentru bugetari! Raluca Turcan: Nu se mai dau sporuri...

Ministrul Muncii: Autoritățile locale nu se ocupă de asistații sociali

Ministrul Muncii este de părere că autoritățile locale nu evaluează corespunzător modul în care se acordă ajutoare sociale. Potrivit acesteia, doar 20% dintre cei care fac inspecții sociale au studii de specialitate. Din punctul ei de vedere, asistența socială a fost privită ca o corvoadă și nimeni nu și-a pus problema de a-i ajuta pe acești oameni, de a scoate copiii și adulții din acele medii defavorizate.

Sporuri nesimțite în domeniul public

De când a venit la conducerea Executivului, Guvernul Cîțu și-a pus în cap să se ocupe de sporurile absolut nesimțite pe care le primesc unii angajați. De exemplu, un angajat de la instituția Avocatul Poporului primește sport de praf de 2.500 de lei, el lucrând toată ziua la calculator.  În acest sens, autoritățile vor să schimbe aceste reguli, iar sporurile să fie date celor care merită cu adevărat.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<