Conform unui sondaj realizat de Avangarde, votanții PNL îl vor pe Ludovic Orban în continuare șef al formațiunii. Alegătorii PNL îl preferă pe Ludovic Orban – 40%. Fostul premier este urmat de Emil Boc – 28% și de actualul premier Florin Cîțu – 17%. Aceștia sunt urmați de Rareș Bogdan – 12%.

Lovitură pentru Florin Cîțu

Întrebați cine ar fi mai potrivit să fie președintele PNL, dintre toți participanții la sondaj au răspuns că Emil Boc – 15%, Ludovic Orban – 10%, Florin Cîțu – 8% și Rareș Bogdan – 5%. Peste 60% nu au răspuns sau nu au știut să răspundă.

În același sondaj este vorba și despre USR-PLUS. Astfel, cei care votează acest partid spun că Dan Barna (53%) ar fi mai potrivit să fie președinte, urmat la mare distanță de Dacian Cioloș (25%) și de Nicușor Dan (9%).

Candidatura lui Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu  a anunțat, weekendul trecut, că va candida la alegerile interne ale formațiunii pentru funcția de lider al PNL.

Lovitură din plin pentru Florin Cîțu! Liberali nu îl vor la conducerea PNL. Cine este favoritul

Cât despre Ludovic Orban, premierul României spune că acesta este în prezent liberul PNL-ului și este normal să își dorească să continue. El amintește de faptul că în anul 2017, la congres, el a făcut parte din echipa lui Ludovic Orban și l-a susținut pe acesta.

Ludovic Orban, „fentat”

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre situația celor doi liberali. El spune că, de fapt, Cîțu a fost împins în față de către adversarii lui Ludovic Orban. Jurnalistul spune că era de așteptat ca premierul să se înscrie în cursă, însă nu era de așteptat „modul spectaculos” în care a fost făcut anunțul.

Jurnalistul consideră că lansarea lui Florin Cîțu pentru funcția de lider al PNL a fost o lovitură mediatică din plin pentru actualul președinte, Ludovic Orban.

Mai mult decât atât, Florin Cîțu a fost foarte pregătit, și-a proclamat și Programul, spune Cristoiu, ceea ce l-a încurcat pe Ludovic Orban, care s-a văzut obligat să reacționeze la provocarea adversarului său. La Consiliul Național al PNL, Cîțu a fost înconjurat de susținători, pe când Ludovic Orban s-a trezit singur și fără program. De asemenea, el a încercat să minimalizeze evenimentul produs de Florin Cîțu.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<