Oficial este liber la vacanțe în Portugalia! Țara a fost eliminată de Regatul Unit al Marii Britanii de pe lista țărilor în care riscul epidemiologic este ridicat.

Astfel, dacă mergi  în Portugalia în această vară ești exceptat de la măsura carantinei la revenirea în UK. Conform G4Media, companiile aeriene internaționale sunt extrem de indignate. De asemenea, autoritățile portugheze spun că ultima decizie a Marii Britanii este lipsită de logică.

Asta pentru că cetățenii britanici nu pot călători încă fără restricții. La revenirea în Regatul Unit al Marii Britanii, cetățenii sunt obligați să completeze un formular și să efectueze două teste pentru depistarea Covid – 19 care costă în jur de 200 de lire.

Revoltător pentru restul Europei este faptul că Regatul Unit al Marii Britanii înregistrează printre cele mai ridicate rate ale vaccinării anti – Covid – 19, peste 50% din populația țării fiind imunizată cu ambele doze de ser.

Marea Britanie este izolată de restul lumii

Regatul Unit al Marii Britanii a restricționat călătoriile în Portugalia din cauza noilor variante de Covid – 19 care se află în circulație. Reamintim faptul că țara din Peninsula Iberică este printre destinațiile de vară favorite ale britanicilor.

Între timp, Regatul Unit al Marii Britanii a acordat mai multă atenție planului de redeschidere al țării după pandemia de coronavirus. Următoarea etapă de relaxare ar urma să aibă loc la sfârșitul acestei luni, însă aceasta este amenințată de noua tulpină indiană de Covid – 19 care a generat în ultima perioadă o creștere a numărului de infectări cu coronavirus.

Pe lista „verde” a Regatului Unit al Marii Britanii nu au fost adăugate însă și alte state. Din această cauză, companiile aeriene acuză autoritățile britanice că în urma Brexit-ului țara a fost izolată de restul lumii.

Autoritățile britanice se apără spunând că țara vrea să prevină răspândirea noilor tulpini de coronavirus. După o perioadă de mai bine de patru luni de carantină, Regatul Unit a reluat majoritatea zborurilor externe.

Cetățenii care sosesc în Regatul Unit din țări verzi sunt exceptați de la carantină. Cei care vin din zone galbene trebuie să se izoleze la domiciliu și să efectueze două teste Covid, iar cei care vin din regiuni roșii sunt obligați să stea la hotel și să suporte cheltuielile carantinei.

Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, țară care numără o populație totală de 66,65 milioane  de locuitori, a înregistrat de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent un număr de 4 499 878 de cazuri de contaminări cu SARS – CoV – 2. Bilanțul deceselor a ajuns la 127 812.

Liber la vacanțe în Portugalia! Nu mai este nevoie de carantină la sosire