România este prima la acest capitol! Țara noastră este prima din Uniunea Europeană (UE) care a început procesul de imunizare anti – coronavirus a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

În prima zi de la demararea campaniei de vaccinare anti – coronavirus a copiilor din România au fost imunizați un număr de 1 903 de minori.

Șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță,  laudă campania de vaccinare din România întrucât aceasta permite ca în etapa a treia să se vaccineze orice persoană, indiferent de vârstă. Coordonatorul campaniei a mai ținut să precizeze că vaccinarea anti – coronavirus este extrem de importantă pentru copii care, spre exemplu, se află într-o situație vulnerabilă pentru că suferă de boli cronice.

Vaccinarea copiilor se face cu serul Pfizer/BioNTech

Campania de vaccinare a copiilor din România a început miercuri. Minorii care au vârste cuprinse între 12 și 15 ani sunt vaccinați doar cu serul produs de Pfizer / BioNTech. Acesta este primul ser autorizat pentru imunizarea copiilor.

Celelalte state membre ale Uniunii Europene (UE) urmează să demareze în curând procesul de imunizare a copiilor. Serul de la Pfizer / BioNTech a primit avizul pzitiv din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA). Fiecare stat va elabora propria strategie de vaccinare.

Primul bilanț al vaccinării anti – Covid – 19 a copiilor din România arată că cei mai mulți minori care s-au vaccinat sunt în București și în județele Cluj și Ilfov.

Copiii pot fi programați la vaccin prin intermediul platformei de vaccinare. Programarea se poate face chiar de pe contul părintelui sau al tutorelui legal. Cei mici trebuie să vină la centru însoțiți de un adult. În acest moment sunt programați pentru vaccin peste 4 000 de copii. Trebuie menționat faptul că programarea nu este obligatorie, doritorii având posibilitatea să se prezinte direct la centru pentru a se vaccina.

Vaccinul de la Pfizer / BioNTech se administrează copiilor tot în două doze, la un interval de 21 de zile.

„La nivelul Uniunii Europene, România este prima țară care a demarat campania de vaccinare și pentru grupa de vârstă 12-15 ani. În celelalte țări membre va demara activitatea de vaccinare și pentru această grupă de vârstă, însă fiecare țară are propria strategie privind persoanele eligibile pentru vaccinare(…)Ce trebuie să înțelegem – este extrem de utilă acordarea acestei autorizări, mai ales pentru copiii care sunt în evidență cu boli cronice, boli cronice care îi expun riscului de a face o formă gravă de COVID-19”, a explicat Valeriu Gheorghiță, conform hotnews.ro. 

La capitolul acesta suntem primii! România a vaccinat aproape 2 000 de copii