Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a declarat joi că speră ca acesta să fie ultimul val și că în luna martie am putea scăpa de majoritatea restricțiilor printre care și obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în magazine și instituții.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a mărturisit când vom scăpa de restricții, însă acest lucru depinde foarte mult de situația epidemiologică de la noi din țară, însă cel mai probabil se va întâmpla în prima lună de primăvară.

Când se va renunța la certificatul verde

Alexandru Rafila a mărturisit că utilizarea măștii interior va fi printre primele măsuri sanitare la care se va renunța.

„Cred că în luna martie o să ajungem acolo. În următoarele patru săptămâni vom asista la o scădere rapidă. Asta nu înseamnă că oamenii nu trebuie să respecte măsurile”, a transmis Alexandru Rafila, potrivit libertatea.ro.

„Avem trei zile de scădere consecutivă, care sunt însoțite și de scăderi și la nivelul spitalelor. Ultimele restricții la care se vor ridica vor fi legate de utilizarea măștii în interior, în rest, probabil că vom putea reveni la normal și sper să putem renunța și la starea de alertă, care se prelungește de aproape doi ani în România. Restricțiile trebuie ridicate gradual. Însă nu excludem apariția de noi variante, care pot afecta grupuri vulnerabile”, a mai declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila speră să fie ultimul val care pune probleme majore, dar și să se renunțe la anumite restricțiile pandemice, cum ar fi certificatul digital.