Franța a schimbat din nou regulile pentru turiștii străini. Persoanele care planifică să plece în vacanță în Franța trebuie să respecte anumite norme. În primul rând, autoritățile franceze permit intrarea în țară doar a acelor cetățeni care s-au vaccinat anti – coronavirus.

Reguli pentru turiști

Puteți călători în Franța dacă ați fost imunizați împotriva Covid – 19 sau dacă ați fost recent testați negativ pentru coronavirus. Excepție de la reguli fac doar anumite categorii de persoane.

De la data de 9 iunie, în Franța se schimbă oficial regulile. Ministrul transporturilor din  Franța, Jean-Baptiste Djebbari, spune că turiștii nu vor mai fi obligați să se testeze înainte de călătorie dacă au fost vaccinați anti – Covid – 19.

„Anunţăm că, începând din 9 iunie, europenii care sunt vaccinaţi vor putea veni în Franţa fără test PCR”, a declarat ministrul la televiziunea CNEWS, notează Agerpres.

Noile relaxări se aplică doar pentru acei cetățeni europeni care sosesc din state membre ale Uniunii Europene (UE) care sunt încadrate în „zona verde” de risc epidemiologic.

Oficial, peste 5 zile se va redeschide sectorul turistic din Franța. Vor fi reluate majoritatea zborurilor, iar granițele se vor redeschide pentru majoritatea cetățenilor europeni.

În funcție de situația epidemiologică din fiecare țară, Franța a stabilit scenarii verzi galbene sau roșii pentru turiștii străini. Autoritățile vor ține cont și de rata de vaccinare anti – coronavirus din fiecare țară.

Guvernul de la Paris a publicat recent planul prin care Franța se va recupera după pandemie. Acesta este intitulat ‘Strategia de redeschidere a frontierelor’.

Sunt exceptate de la obligativitatea de a mai prezenta un test negativ pentru coronavirus la sosirea în Franța acele persoane care s-au vaccinat anti – Covid – 19 și vin din state încadrate în zona verde de risc epidemiologic. Persoanele care nu pot face dovada vaccinării trebuie să prezinte fie un test RT PCR pentru coronavirus fie un test antigen.

Franța va continua să solicite prezentarea unui test negativ pentru coronavirus din partea cetățenilor care vin din Statele Unite ale Americii (SUA) sau din Regatul Unit al Marii Britanii. Conform autorităților franceze, în aceste state situația epidemiologică este în continuare gravă.

Franța schimbă regulile! În ce condiții pot călători turiștii?