Femeia care a am provocat cumplitul accident din București, în urma căruia și-au pierdut viața cele două fete, a fost arestată. Ea este acuzată de ucidere din culpă și riscă până la 10 ani de închisoare. Decizia reținerii sale a fost luată după ce s-a aflat că șoferița consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Femeia avea o alcoolemie destul de mare

Anumite surse apropiate de anchetatori au declarat că aceasta avea o alcoolemie destul de mare. Aproape de limita la care este considerată o infracțiune. Femeia a fost dusă la Institutul Național de Medicină Legală, unde i s-au recoltat probe de sânge. Decizia a fost luată după ce aceasta a refuzat să sufle în aparatul etilotest, motivând ca are probleme medicale.

Probele de sânge au confirmat faptul că aceasta a consumat băuturi alcoolice. Potrivit acelorași surse prima probă biologică ar fi arătat o alcoolemie de 0,67 la mie. În timp ce ce a dat doua arătat o alcoolemie de 0,40 la mie.  Potrivit oamenilor legii aceste valori vor cântări greu la acuzațiile de ucidere din culpă.

Șoferița a afirmat luni, ca a strănutat și din această cauză a ajuns să calce pedala de accelerație și nu frâna. Așa cum ar fi trebuit. Mai ales că se află între intersecție în unghi de 90 de grade, unde mai există și un indicator cu cedează trecerea.

Femeia care a provocat cumplitul accident în care au murit cele două fete a fost reținută. Ce explicație suplimentară le-a oferit anchetatorilor?
Foto: Pro TV

Ea a fost reținută pentru 24 de ore

Anchetatorii au hotărât ca aceasta să fie reținută pentru 24 de ore. După ce a produs accidentul, cei prezenți la fața locului au agresat-o. Din această cauză, femeia de 57 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„În baza probatorului administrat, polițiștii Brigăzii Rutiere au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de conducătoarea auto. Urmând ca aceasta să fie prezentată unității de parchet competente cu propunerea de a se dispune măsura arestului preventiv. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului”. A a transmis Poliția, printr-un comunicat.

Ea a mai adăugat că regretă fapta și că își dorește să le ajute pe familiile celor două fete care au murit în accident.

În urmă tragedie de sâmbătă, locuitorii din cartierul Andronache, unde a avut loc cumplitul accident viteza să fie limitată la 30 de kilometri pe oră. Mai ales că de când a fost deschis și accesul dinspre autostradă traficul s-a intensificat.