Adrian Marinescu este de părere că dacă am putea preveni toate mutațiile tulpinii originale a coronavirusului, atunci vaccinurile precum ele amintite mai sus ar putea fi o soluție cât se poate de sigură pentru oameni.

De ce apar cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca și Johnson&Johnson

Oamenii de știință din Germania susțin că au găsit soluția pentru ca vaccinurile Astrazeneca și Johnson & Johnson să nu mai producă cheaguri de sânge, relatează Financial Times. Într-o lucrare științifică, Rolf Marschalek, de la Universitatea Goethe din Frankfurt, spune că problema celor două seruri este că acestea duc proteina spike a virusului SARS-CoV-2 în nucleul celulelor. Soluția ar fi ca proteina Spike să fie transportată în lichidul intracelular.

Această teorie este interesantă și binevenită, spune Adrian Marinescu, care explică faptul că cei de la Universitatea Goethe vorbesc despre existența unor mutații care ar duce la apariția unor cheaguri de sânge, procentul fiind destul de mic.

Ce spune medicul Adrian Marinescu despre apariția cheagurilor de sânge

„Ați văzut că și când vorbim despre AstraZeneca sau de Johnson&Johnson, procentul celor care au aceste cheaguri de sânge este extrem de mic, dar, totuși, pentru a ajunge la o siguranță mai mare, se vorbește despre o soluție pe care încă nu au găsit-o, dar pe care probabil e de luat în calcul, pentru a preveni apariția acestor mutații, iar atunci nu mai apar cheagurile de sânge”, explică medicul.

Este vorba despre modificarea unei secvențe a proteinei Spike, despre care știm cu toții că este foarte importantă. Din acest motiv, spune expertul, dacă am  putea evita apariția altor mutații, atunci vaccinul de la AstraZeneca sau cel de la Johnson&Johnson ar putea fi o soluție sigură pentru toată lumea, scrie alephnews.ro.

Oamenii vor începe să aibă încredere în vaccinuri

Adrian Marinescu spune că după aceste studii, oamenii vor avea punctual mai multă încredere în vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson, adică cele clasice. Totuși, acest lucru nu înseamnă că va fi rezolvată peste noapte această dinamică, fiindcă în acest moment ne putem vaccina și cu varianta ARN Mesager.

De ce apar cheagurile de sânge la persoanele care se vaccinează cu AstraZeneca? Oamenii de știință spun totul

Vaccinurile ARN, Pfizer și Moderna, duc proteina spike a virusului direct în lichidul intracelular și, astfel, nu mai produce mutațiile care duc la apariția cheagurilor de sânge.

Johnson&Johnson a luat deja legătura cu laboratorul condus de profesor pentru a implementa o soluție. Practic, trebuie să modifice secvența proteinei spike, astfel încât aceasta să nu se mai dividă și să ducă la alte mutații.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<