În acest context, Carmen Brumă a decis să le ofere celor care au nevoie de ajutor pentru a mânca sănătos de Paște mai multe sfaturi importante pentru a sta departe de kilogramele în plus în această perioadă.

Sfaturi importante pentru a nu ne îngrășa de Paște

Ne aflăm în Săptămâna Mare și deja oamenii au început să se pregătească pentru masa de Paște. Sportiva Carmen Brumă a vorbit, într-o postare pe blogul ei, despre cum ar trebui să se mănânce de Paște pentru a nu se îngrășa. De asemenea, femeia a subliniat că sărbătorile trebuie trăite din plin, însă nu este cazul să facem excese, care ne fac mai mult rău decât bine. De asemenea, spune Carmen Brumă, dacă cineva se află în plin proces de slăbire și deja a dat jos câteva kilograme, este păcat să își saboteze și să își anuleze efortul de luni de zile.

Carmen Brumă a împărtășit mai multe sfaturi importante celor care vor să își păstreze silueta în această perioadă în care cu greu stăm departe de mesele îmbelșugate. Primul sfat este să gustați din fiecare fel de mâncare la care poftiți, însă o singură dată pe zi, nu seara.

Nu mâncați desertul între mese

Este bine să mâncați trei mese pe zi principale care să conține preparate cu proteină animală, cum ar fi ouă, friptură, drob, sarmale și salată din legume proaspete de sezon. Un alt sfat important este că desertul trebuie consumat la sfârșitul mesei, nu între mese sau în loc de masă, fiindcă impactul glicemic nu trebuie să fie foarte mare.

Cum trebuie să mâncăm de Paște pentru a nu ne îngrășa. Carmen Brumă a dat cele mai importante sfaturi

Este foarte important ca între mese să existe un repaus alimentar de 3-4 ore în care să nu ciugulim. De asemenea, înainte sau după masă este foarte important să facem mișcare. Un alt criteriu important care ne ajută să nu punem șunculiță pe șolduri este să nu bem mai mult de 3 pahare de alcool pe zi.

Nu beți mai mult de 3 pahare de alcool pe zi

„Paștele durează 3 zile, așa că mănâncă doar în 2 dintre acestea alimente periculoase pentru silueta (cozonac, pască, sarmale, dulciuri, alcool)”, le-a transmis vedeta fanilor.

De asemenea, vedeta a decis să le ofere fanilor un meniu special de Paște care îi ajută să nu se îngrașe.

 „Mic dejun: 2-3 ouă roșii, drob (pe săturate) roșii, castraveți, o felie de pască; mișcare o oră. Prânz: ciorbă de miel (dacă vă place); 3-5 sarmale (cu 2 linguri de mămăligă sau 2 felii de pâine): o salată verde; 1-2 felii de cozonac sau alte dulciuri la care poftiți mișcare o oră. Cina: friptură de miel (pulpă fără grăsime); salată verde”, le-a mai spus vedeta internauților.