În timp ce o țară este îndoliată după moartea lui Alexandru Arșinel, Cristian Tudor Popescu a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care aducea jigniri la adresa regretatului actor. Ce a transmis în mediul online.

Vestea că Alexandru Arșinel a murit a îndoliat țara. Cristian Tudor Popescu a postat un mesaj dur după ce regretatul actor s-a stins din viață. Gazetarul a adus jigniri la adresa marelui artist. A scris și despre demisia lui Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației.

CTP, mesaj dur la adresa lui Alexandru Arșinel

Cristian Tudor Popescu susține că Alexandru Arșinel intenționa să „puterezească” în funcția de director la Teatrul de Revistă. Gazetarul nu a mai ținut cont de durerea prin care trece familia actorului în aceste momente și a legat acest eveniment nefericit de demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației, criticând modul în care posturile de televiziune au „abordat” decesul marelui maestru.

Postarea lui Cristian Tudor Popescu este intitulată „Arsta ortului”, aducând jigniri la adresa regretatului actor la doar o zi de la deces.

„Ministrul S. Cîmpeanu a fost demisionat din funcție. Maestrul, ba chiar marele maestru, Al. Arșinel a fost demisionat din viață, după ce s-a legat cu lanțuri de scaunul de director la Teatrul de Revistă, în care intenționa să putrezească. În cazul Cîmpeanu, enunțam un principiu al imposturii. Iată încă unul, inspirat de acest Arșinel: impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna”, a scris CTP pe Facebook.

Ce a spus despre actor

Cristian Tudor Popescu a criticat până și umorul actorului, susținând că „nu făcea să râdă decât curcile” și totodată că s-ar fi bucurat de carieră pentru că ar fi stat „atârnat în meserie de fusta” Stelei Popescu.

„Istoria artelor nu duce lipsă de mucavale perene. În rolul de mort înregistrează așa-zisul comic, care, atârnat în meserie de fusta cu adevărat marii actrițe Stela Popescu, nu făcea să râdă decât curcile, poate cel mai mare succes al carierei sale, comparabil cu cel al vânătorului de rinichi. Gem ecranele de ode. Există și o artă a ortului popii. Om muri și om vedea nu e mai puțin adevărat decât om muri și om orbi. Iluzia că moartea și timpul despart grâul de neghină e o iluzie. De unde și putrefacta cugetare „Despre morți numai de bine””, a adăugat acesta.

Cu atât mai mult, nu este pentru prima oară când Cristian Tudor Popescu are reacții dure la adresa lui Alexandru Arșinel. Astfel de „discuții” au existat și după ce marele actor a fost supus unui transplant de rinichi.