Meseria de sudor, a devenit în ultimii ani din ce în ce mai căutată. Și nu doar că este căutată dar este și una dintre cele mai bine plătite meserii atât în țară cât și în străinătate. 

Persoanele care știu să practice această meserie își pot găsi ușor de lucru, mai ales în Europa de Vest, Salariile plătite aici pentru meseria de sudor fiind considerabile. 

Germania și Olanda sunt printre țările care oferă numeroase locuri de muncă pentru poziția de sudor. Salariile diferă în funcție de vechime cât și de calrificare (sudori MIG/MAG, TIG sau AUTOGEN)

Cât câștigă un sudor în Germania

După ce angajatului i se retrag impozitele reglementate de către statul German, acesta poate câștiga după cum urmează.

Un sudor specializat  în metoda  MIG / MAG poate primi un salariu de bază net de 2500 – 3000 euro pe lună.

Pentru cei care stăpânesc metoda TIG, salariul mediu este între 2.200 – 2.500 euro net pe lună.

În cazul metodei AUTOGEN unele companii oferă muncitorilor 15 euro net pe lună, însă sudorii experimentați pot câștiga și 22 euro net pe lună. 

Companiile Germane nu se opresc doar la un salariu pe lună ci acestea oferă o serie de bonusuri cum ar fi:

 

  • bonus pentru o perioadă mai lungă în companie
  • bonus pentru vacanță
  • bonus de recomandare
  • asigurarea mesei la locul de muncă 

 

Cât câștigă un sudor în Olanda

Un sudor calificat în tehnica MIG /MAG, poate câștiga în Olanda un salariu de aproximativ 2.000 – 2.500 euro net pe lună

Spre deosebire de Germania, în Olanda sunt cutați sudori care știu să sudeze cu metoda 111. Aceștia se pot aștepta la un câștig de 13-15 euro pe lună 

Un aspect de care trebuie să țină cont cei care vor să se angajeze ca sudori in Germania sau Olanda, este faptul că în Germnaia, majoritatea angajatorilor cer cunoașterea limbii germane și deținerea unui permis de conducere, categoria B. 

În schimb, companiile Olandeze, acceptă muncitori care cunosc limba engleză sau germană, nefiind necesară cunoașterea limbii olandeze. Un permis de conducere este deasemnea o cerință des întâlnită.