Iarna va începe să-și facă din nou simțită în mai multe zone din țară. ANM a emis două avertizări de vreme rea și vânt puternic.

8 județe sub cod galben de zăpadă. La fel și București-ul

Potrivit anunțului făcut de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în București, dar și în alte opt județe din țară va fi cod galben de ninsori. Mai mult decât atât căderile de zăpadă vor fi însemnate cantitativ.

Cea dea doua avertizare anunță vânt puternic, în aceste zone  rafalele ar putea ajunge și până la 70 km/h, viscolind ninsoarea. De asemenea, din cauza acestui fenomen vizibilitatea ar putea fi redusă semnificativ.

În plus, potrivit meteorologilor Codul galben de ninsori pentru cele opt județe și Capitala va intra în vigoare începând cu 26 ianuarie, de la ora 23:00, până în data de 27 ianuarie, ora 23:00.

Pe lângă București, cele opt județe în care atenționarea de cod galben va intra în vigoare sunt Galaţi, Ialomiţa, Brăila, Teleorman, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu și Tulcea.

Mai mult decât atât potrivit ANM, local în jumătatea de sud-est a ţării, va ninge în anumite intervale  de timp. Totodată, cantitatea de zăpadă va fi însemnată cantitativ. Iar stratul depus în aceste zone va fi unul consistent și neuniform. În timp ce în Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei ninsoarea va fi viscolită, iar rafale de vânt ar putea fi între 55 și 70 km/h. Acest lucru ar putea duce la o scădere a vizibilității.

ANM averitzează. Capitala și opt județe sub cod galben de ninsori. Iarna revine în România!
Foto: Adevarul

În intervalul 26 ianuarie  – 28 ianuarie, ninsorile vor fi moderate

Nu în ultimul rând, meteorologii ANM au mai transmis că în intervalul 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00 ninsorile vor fi moderate, iar vântul se va intensifica în Muntenia, Dobrogea. Dar și în anumite zone în Moldova.

Și în zona montană va ninge, însă cantitățile vor fi moderate. În timp ce vântul se va intensifica în regiunile estice şi sud-estice, generând rafale de  50…60 km/h. De asemenea, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h. Totodată, la altitudini de peste 1700 m rafalele vor trece de 75…85 km/h, viscolind zăpada.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<